Tesla обяви рекордни данни за първите месеци
05 май 2017

Tesla обяви рекордни данни за първите месеци

Компанията Tesla Motors обяви рекорден брой произведени

05 май 2017

Компанията Tesla Motors обяви рекорден брой произведени автомобили. От януари до края на март 2017 г. производителят е предоставил на своите клиенти 25 051 електрически коли, което е с 63% повече в сравнение със същия период на миналата година. Това се посочва в тримесечния доклад за финансовата дейност на американския автомобилен производител.

До средата на 2017 г. компанията планира да произведе и да продаде 50 000 коли. През юли трябва да започне серийното производство на първия масов електрически автомобил на марката – Model 3. Tesla очаква до края на тази година да сглобява 5000 електрически автомобила седмично, а през 2018 г. производството да бъде увеличено до 10 000 броя за седем дни.

В зависимост от модификацията автономният пробег на най-достъпния модел на компания ще варира от 340 до 480 км. Базовата версия на модела ще бъде в състояние да ускори до 100 км/ч за по-малко от шест секунди. Очаква се цената на Tesla Model 3 да стартира от 35 хил. долара.

По-рано шефът на Tesla Motors Илън Мъск разкри някои детайли относно нов компактен кросоувър, който ще се появи през 2020 г. и ще бъде позициониран едно стъпало под всъдехода Model X. По-специално, моделът ще получи напълно нова платформа и маркови врати тип “крила на сокол”. Новата платформа ще позволи допълнително автоматизиране и  опростяване на  производствения процес.

В бъдеще моделната гама на компанията Tesla ще бъде разширена с електрически пикап, който ще се конкурира с Ford F-150, Chevrolet Silverado и автомобилите на марката Ram. Освен това производителят трябва да представи нов спортен автомобил, както и електрически камион.

Leave a comment
More Posts
Comments

Comments are closed.